Bouwupdate Powerhouse: een solide basis

Powerhouse Helperpark

Eerder dit jaar was het zover: met een feestelijk startschot knalden we de bouwfase van het Powerhouse in. Onze planning? In twee jaar tijd van krachtig nieuwbouwconcept naar prachtig multipurpose bouwwerk. Inmiddels zijn we driekwart jaar onderweg. Hoe staat het ervoor? It’s time to catch up!

Geen bouwwerk zonder grondwerk

Eind april trapten we de bouw af met het boren van maar liefst 260 grondverdringende schroefpalen. De grondlaag van het bouwterrein bleek direct verrassend hard: een krachtige bodem voor Powerhouse Helperpark. Met zorg zijn alle constructiepalen vervolgens gesneld en geheid, en half juli zat elke paal in de grond. Een krachtige start!

Volle kracht vooruit

Met het vertrek van de heistellage kwam er op het bouwterrein ruimte vrij voor een torenkraan. Eenmaal opgebouwd is de kraan een indrukwekkende verschijning:

fullsizeoutput_d

Een indrukwekkende kraan op het bouwterrein van Powerhouse Helperpark.

Met de kraan in het gelid gingen we op volle kracht vooruit. Het vlechten van de wapening, het storten van funderingsbalken en poeren: we vinkten ze een voor een af. Begin juli volgde de wapening van de keldervloer. Ruim 940m3 beton was ervoor nodig die vloer vervolgens te storten. Middels vlindering is het beton gladder en dichter van structuur gemaakt, waarna alle kolommen geplaatst konden worden.

We werken door!

Wie de afgelopen maanden onze LIVE-beelden in de gaten hield, heeft op het bouwterrein een ware transformatie kunnen aanschouwen. Met behulp van achttien sledes vonden in de zomer honderdentien holle wanden hun plek. Eenmaal uitgekist waren de holle wanden klaar voor de stort. Medio september zijn ze met een speciale coating waterdicht gemaakt en konden ook de balkbodems geplaatst worden.

Binnenkort

Inmiddels is de gehele begane grondvloer gestort. Een solide basis! De komende tijd zal in het teken staan van de ondersteuning van de eerste verdiepingsvloer. En daarna.. gaan we de hoogte in!

in Blog