Een krachtige start van Powerhouse Helperpark

Powerhouse Helperpark

Donderdag 22 maart was het dan eindelijk zover: de bouw van het Powerhouse ging die dag officieel van start. Het feestelijke startschot werd gegeven op het terras van brasserie WAAR, met op de achtergrond de bouwplaats. Over ongeveer 1,5 jaar staat op die plek het krachtigste nieuwbouwconcept van Groningen.

POWER Seminar

Voorafgaand aan de feestelijke handeling, werden de bezoekers bijgepraat door René Agema, Louwrens Hacquebord en Nico Visser.

René Agema is algemeen directeur van Waarborg Vastgoed. Nadat hij de bezoekers had verwelkomd, vertelt hij op wat voor bijzondere plek de toekomstige bewoners van Powerhouse komen wonen. Ook nam hij de bezoekers mee in het bouwproces van de afgelopen maanden en de keuzes die in dat proces genomen zijn.

Start bouw Powerhouse

Architect Nico Visser geeft een presentatie.

Duurzame inspiratie op de omgeving

Louwrens Hacquebord, bestuurslid van Waarborg, nam het woord over van René. Naast bestuurslid van Waarborg is Louwrens bovenal ‘mister Arctica’. Als emeritus hoogleraar Arctische en Antarctische studiën is hij goed belezen over klimaatverandering en de opwarming van de aarde. Hacquebord waarschuwde tijdens zijn presentatie over de gevolgen hiervan, en hoe we het tij hierin kunnen keren. Zo draagt het Powerhouse hieraan bij door natuurlijke energiebronnen te verkiezen boven de conventionele bronnen als gas.

Nico Visser, architect bij Team 4 Architecten en verantwoordelijk voor het ontwerp van het Powerhouse Helperpark, sloot af met een persoonlijk verhaal over hoe hij als kind al bezig was met de bouwkunst. Hij motiveerde de keuzes die hij heeft gemaakt bij het ontwerpen van het Powerhouse en liet zich daarbij inspireren door de bestaande naburige gebouwen.

Start bouw Powerhouse

Ten slotte voerden Louwrens Hacquebord en koper van het eerste uur, mevrouw Oldenziel, en proostten de toekomstige bewoners van het complex op de start van de bouw.

in Blog