Interactieve kaart

Treinstations, busstations, het Zernike Complex en de Grote Markt. Allemaal belangrijke punten in de stad Groningen, maar wat is de ligging van het Powerhouse Helperpark ten opzichte van die punten? We hebben een aantal op de kaart gezet.

Centraal station

Station Groningen, plaatselijk bekend als het Hoofdstation, is het belangrijkste spoorwegstation in de stad Groningen. Het ligt aan de zuidkant van de binnenstad, net over het Verbindingskanaal.

Euroborg

De Euroborg is een multifunctioneel complex en het stadion waar de Groningse voetbalclub FC Groningen haar thuiswedstrijden speelt. Het stadion ligt aan de zuidoostkant van de stad langs de A7 richting Hoogezand. Vlak bij het stadion ligt het Station Europapark.

Grote Markt

De Grote Markt, tot in de 19e eeuw de Breede Merckt, is het middelpunt van de stad Groningen. Ze wordt gedomineerd door de Martinitoren en het stadhuis. Een ander prominent gebouwen is het Goudkantoor.

Martini Ziekenhuis

Het Martini Ziekenhuis is een groot algemeen ziekenhuis in het zuiden van de stad Groningen.

Station Groningen Europapark

Tot augustus 2007 werd gesproken van Station Groningen Zuid. Het station ligt tussen het Helperpark en de Helperzoom aan de spoorlijn tussen station Groningen en de splitsing van de lijnen naar Zwolle en Nieuweschans. Het ligt naast het Powerhouse Helperpark en de Mediacentrale.

Station-Noord

Station Groningen Noord of het Noorderstation, zoals Stadjers het station noemen, is een spoorwegstation in het noorden van de stad Groningen, nabij de wijken Selwerd en de Tuinwijk. Onder het station is een horecagelegenheid (café Het Noorderstation) gevestigd.

UMCG

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en de grootste werkgever van Noord-Nederland.

University College Groningen
Zernike Campus Groningen

De Zernike Campus Groningen is hét knooppunt van kennis en ondernemerschap in het noorden van de stad Groningen.

Meer dan 4000 onderzoekers en medewerkers en een paar honderd ondernemers werken hier aan innovatieve oplossingen die de toekomst nodig heeft. Dagelijks ontwikkelen ruim 35000 studenten zich hier tot professionals bij de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. Voor de circa 150 bedrijven vormen de hightech faciliteiten en de samenwerkingsmogelijkheden een uitstekende voedingsbodem voor hun producten en diensten. De combinatie van kennis, onderwijs en ondernemerschap maakt de Zernike Campus Groningen een energieke broedplaats voor nieuwe ideeën, toepassingen en producten.

Kortom, de campus is dé ultieme ontmoetingsplek voor onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven met uitstekende faciliteiten en een internationaal netwerk van nationale en internationale allure.

Kaart laden